Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Varm måndag...

Kategori: Allmänt

..har det varit idag... Det var så pass varmt att de små kungligheterna var ute i bara t-shirt (ja, de hade ju kläder på underkroppen också...) och lilla prinsessan har vårdat sina dockor så ömt på en filt i trädgården. Maken håller på med pergolan och vi har haft skilda åsikter, det måste jag erkänna, men nu så.... Förresten...var det någon som såg reprisen om bränderna i Falun på tv 2 igår? Såg ni den fina vita Pontiacen som Jim körde...den har jag också kört! Jag körde den förra sommaren då jag var chaufför åt honom och det var häftigt! Bilen är ju inte smal, utan det känns som om man tar upp precis hela vägen när man kommer... Nu har allt slagit ut här hos oss, jag såg midsommarblomster igår och hundkex, smörblommorna blommar också så nu är det väl sommar, inte sjutton är det vår när midsommarblomster blommar... Till helgen ska vi ha "släktträff" igen, det är ju så, att vi syskon med barn och barnbarn träffas i Eskilstuna (mina fyra syskon bor där) och i år så fyller min yngsta syster 50 år denna dag! Helt otroligt, min yngsta syster fyller 50!!! Alltså...det innebär ju att jag är en gammal kärring!! Ja, ja, tiden går och jag har faktiskt ingen "åldersnoja", jag tycker att det är skönt att vara gammal, tycker att ungdomarna har det väldigt jobbigt idag, det ska vara utbildningar hit och dit och så är det som det är på arbetsmarknaden...ja, jag är glad att jag är gammal! Nu hoppas jag att vi är friska allihop på söndag, förra året var lillprinsen sjuk i halsfluss, den som han så frikostigt delade med sig...jag hade ju halsfluss hela midsommar... Maken ska tillbaka till England igen på söndag och det passar ju jättebra att vi ska till Eskilstuna, då skjutsar vi honom till flyget i Västerås på hemvägen, hans flyg går vid halvniotiden på kvällen.. Sicken tur va! Det är ju alltid så, att maken är borta på jobb vareviga gång det är något speciellt som händer och för en gångs skull är han hemma.... Jag har varit barnvakt till de små kungligheterna i eftermiddag/kväll för modern jobbade och de är så roliga! Att sitta mellan dem när de tittar på bolibompa, det är en ynnest! Jag blir så full i skratt, det är ingen hejd på kommentarer och i kväll så skrattade lilla prinsessan sig nästan fördärvad åt Nicke nyfiken! Fascinerande! Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Garbo säger:

    Ja sommaren står i full blom även här,satt i solstolen insmord i faktor 30 igår en halvtimme och såg senare ut som en nykokt kräfta!

    Jag tål ju inte solen ljushylt och bränner mig lätt så jag brukar mest hålla till i skuggan.

    Men jag njöt till fågelsång och ljummen bris :)



    Håller nu tummarna till att alla håller sig krya till släktträffen!



    /Kram

    2009-05-26 | 08:28:09
  • Paula säger:

    Va trevligt det låter med en syskonträff, och toppen att även maken kan delta! Som ensambarn saknar jag syskon, kusiner och föräldrar mer och mer ju längre tiden går.

    Har inte sett några sommarblommor här ännu, måste nog ut o spana!

    Kram

    2009-05-26 | 09:41:34
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • Inga M säger:

    Jag kan bara hålla med Dig om åldern. Himla skönt att inte vara ung! Nu mellan 50 och 60 har varit min bästa tid i livet, absolut. Fast jag förstår om det låter som surt sa räven att höra för den som själv är ung. Men jag menar det verkligen. Jag behöver inte hålla på och oroa mig längre för eget jobb / utbildning eller för de egna barnens uppväxt. De har sina egna liv. Det känns väldigt behagligt, åtminstone fram till krämporna sätter in.

    2009-05-27 | 06:03:12
    Bloggadress: http://inga.blogg.se/
  • Ragnvi säger:

    Godmorgon Åsa! Håller med dig; är glad att jag inte är ungdom idag! Var lättare för oss!

    Håller tummarna för er att att ni får vara friska i år, minns det du skriver! Hoppas släktträffen blir bra!

    PS. Som tur är så är sambon en fena på att fixa bilar, åkte runt till olika bilskrotar o hittade grejer för en billig penning! Nu är den fixad för den här gången...pust!

    Kramen!

    Ragnvi

    2009-05-27 | 08:17:34
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • åsa säger:

    Garbo:

    Jag har ganska mörkt pigment och har nog aldrig använt solskyddsfaktor...inte vad jag kan komma på i alla fall, men jag sitter helst i skuggan ändå..

    Ha dé!/Kram



    Paula:

    Kan förstå, att det kan kännas tråkigt att inte ha några syskon, framförallt när man blir äldre..

    Ha dé!/Kram



    Inga:

    Javisst är det härligt när barnen blivit vuxna och man inte behöver ha det yttersta ansvaret hela tiden och man kan bara njuta av "ålderdomen"..

    Ha dé!



    Ragnvi:

    Vilken tur, att sambon kunde fixa!

    Nu kanske du kan få din altan i sommar i alla fall..

    Ha dé!/Kram

    2009-05-27 | 09:07:50
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: