Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Vilken fantasi...

Kategori: Allmänt

...hon har lilla prinsessan! Jag hade den stora ynnesten att få ha min lilla prinsessa här ett par timmar nu ikväll då dottern var med lillprinsen på friidrott som han har börjat på och han tycker, att det är jättekul. Prinsessan, hon bestämde, att hon skulle ha "kalas" och jag var ju en självskriven gäst och fick faktiskt heta Åsa... Själv hette hon Amey (efter idolen Amey Diamond) och ni må tro, att det droppade in folk heeela tiden, det "knackade på dörren" titt som tätt och till och med morfar kom hem från England! Att lyssna på henne när hon leker, det kan få en att få "skavsår" i öronen, för hon pratar konstant! Jag trodde inte, att någon kunde ha värre fantasi än vad hennes moster hade när hon var liten, men där ligger moster i lä! Nu ville hon inte gå hem när mamma och broder kom för att hämta henne, men jag lovade att vi skulle fortsätta leka imorgon då de små kungligheterna ska vara hos mig då modern jobbar kväll och då så gick hon med på att följa med hem.. Det är helt otroligt vad en fyraåring kan, det pratades om allting nu ikväll och just det där när det "kom nya gäster", hur hon "styrde upp" med sittplatser, tallrikar, (ja, det bjöds på soppa) bestick och hur vi fick "äta i skift" eftersom allt inte räckte till och hon konverserade så artigt med alla, ja, fascinerande! Det märks verkligen, att barn inte gör som man säger utan gör som man själv gör. Hon frågade, vad det var för "rand" som vi har under näsan och jag sa, vad tror du? Ja, sa hon, mitt snor rinner i den så det heter nog..."snorrinna" och det tyckte jag var så logiskt och bra att vi kom överens om att det heter det nog... Häftigt med barn och vilken ynnest det är att få vara en del av deras liv och snacka om lottovinst att få ha dem så nära! Nej, nu ska jag titta på "Bonde söker fru" och reta upp mig lite (måste ju hålla blodtrycket på topp).. Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Annaa M säger:

    Underbart! Men oj vad svårt jag hade att leva mig in i de där lekarna när barnen var små. Himla skönt att de hade varandra och sina dockor och gosedjur att göra alla fantasilekarna med i stället för en mamma som tappade tålamodet inom ett par minuter! Och inte skulle jag bli det minsta bättre som mormor eller farmor, det är jag tämligen säker på. Men jag beundrar dem som är bra på det.

    2009-10-22 | 03:42:05
    Bloggadress: http://annaama.wordpress.com
  • Ragnvi säger:

    Morning Åsa! Hi, hi...kan riktigt höra lillprinsessan o dig! Härligt!



    Och så skönt att du inte drattade omkull sist...men ett häftstift i foten! Isch o fy!



    Början till tarmvred kan man tydligen ha..av olika orsaker..vet lite mer nu...men hoppas verkligen jag snart får komma på tarmröntgen för det här är smärtsamt så in i bomeben! Och nervöst också...

    Kramen!

    Ragnvi

    2009-10-22 | 08:13:10
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • åsa säger:

    Annaa:

    Det där med att sysselsätta barn, det har väl aldrig varit "min melodi", så det är ju bra att de har fantasi, då behöver man bara "vara med"..

    Ha dé!



    Ragnvi:

    Inte är det skönt att trampa in ett häftstift i foten, men jag kunde ju inte låta bli att skratta efter prinsessans kommentar!

    Kan man verkligen gå en lång tid och ha tarmvred?

    För mig låter bara ordet tarmvred väääldigt ont..

    Håller tummarna!

    Ha dé!/Kram

    2009-10-22 | 09:22:55
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Paula säger:

    Hej! Jag har nog gamla foton med mormor och morfar på stranden, tror jag ska ägna några dagar i vinter åt att scanna in såna roliga kort! Och lilla badmössan fick man ju inte heller glömma!

    Ja nog är det en ynnest att ha barnbarnen så nära, den enda perioden vi hade det så var när vi drev grillkiosken och jobbade 12 timmar per dag sju dar i veckan!

    Paulina chattar jag numera med varje dag, det är skoj. Hon brukar höra av sig när hon kommer från plugget.

    Grått och trist väder, men i bassängen var det varmt och gott!

    Kram

    2009-10-22 | 14:20:50
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • Ragnvi säger:

    Morning Åsa! Fylleridagen igår blev bra..i allafall för hunden! Var ju huvudsaken det!

    Tarmvredet...är "bara" början till ett, tror dom...smärtsamt nog!

    Kramen!

    Ragnvi

    2009-10-23 | 09:21:10
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • åsa säger:

    Paula:

    Badmössan!

    Den glömde jag, den var ju obligatorisk på både herre och dam och gärna med liten "volang" vid resåren..

    Sicken tur, att det finns datorer, speciellt för de som har sina nära och kära en bit bort och så bra, att du och Paulina har daglig kontakt.

    Ha dé!/Kram



    Ragnvi:

    Så bra, att Ditte hade en fin "fylleridag"!

    Om du visste, hur jag lider med dig, tycker att du fått din beskärda del av elände.

    Ha dé!/Kram

    2009-10-23 | 10:37:35
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: