Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

En liten ängslig själ...

Kategori: Allmänt

..är vår lille prins.. För drygt två år sedan brann ett stort hus här i centrala Falun och de små kungligheternas farmor och farfar tog med sig prinsen dit för att titta..(!) Sedan dess är prinsen livrädd för allt vad brandlarm och bränder heter, ja, han får nästan panik! I dag har det varit brandövning på prinsens skola och jag var med honom på morgonen och fram till att de skulle utrymma skolan. På hans "gamla" skola fick de lära sig att ta sig så fort som möjligt till samlingsplatsen (att springa var tillåtet), men på nya skolan får man inte springa för det kan vara lätt att man ramlar om man springer (logiskt tycker jag) och prinsen, han visste ju egentligen varken ut eller in... Nu var han lite ledsen, men att jag fanns där när brandlarmet ljöd, det var en stor trygghet för honom och jag är så tacksam att jag fick vara med, att det inte gjorde något att jag satt (som ett fån) i ett hörn i dryga timmen.. Nya skolan, den är bra mycket bättre än den gamla, det finns engagerad personal som faktiskt lyssnar på vad man har att säga och tar till sig det! Nu är det ju inte så lätt, att komma som ny i en klass som gått tillsammans, inte bara i förskolan utan i en månad i ettan också, men jag vet att det kommer att bli bra, man måste bara ge allting tid. I morgon ska de ha friluftsdag hela dagen och jag tror att lillprinsen ser fram emot det och i dag har vi inhandlat nya sittunderlag till honom och prinsessan, ja, hon måste ju också få... Nu ska det inte bli lika vackert väder i morgon enligt SMHI, men uppehåll i alla fall och det får man väl vara glad över. Nej, nu ska jag äta lite middag, har slängt i en kyckling tillsammans med en massa rotfrukter i lergrytan och det är nog klart nu.. Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • TT säger:

    Jag bestämde mej för att inte titta på fruarna för att jag skulle slippa högt blodtryck! :o)

    Vad skönt att höra att lillprinsen trivs i nya skolan som verkar toppen. Visst tar det tid att acklimatisera sej men man har ju oftast en förkänsla om det går bra eller inte.

    Kram!

    2009-09-15 | 21:43:55
    Bloggadress: http://tyratok.blogg.se/
  • åsa säger:

    TT:

    Ja, allt har ju sin tid och magkänslan, den är viktigare än man tror och i det här fallet så känns det bra i magen.

    Jag har ingenting till övers för snorkiga lyxkärringar som tror, att de är nå´t..

    Ha dé!/Kram

    2009-09-16 | 09:51:20
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • SoP säger:

    Men - ta barn till en brand! o_o Eld skrämmer mig med,Mycket.

    2009-09-17 | 04:00:42
    Bloggadress: http://sisterofpain.blogg.se/
  • åsa säger:

    SoP:

    Jadu, de har förstört prinsen totalt, han är livrädd och då menar jag livrädd för allt som har med brand att göra..

    Puckon!

    Ha dé!!

    2009-09-17 | 09:15:32
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: