Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Jag blir alldeles varm...

Kategori: Allmänt

..inombords då jag ser, hur glad vår lille prins blivit.. Ja, inte så att han går omkring och skrattar, utan han är glad, glad på så vis att han gärna sitter och pratar om skolan, hur han har haft det under dagen och så.. Det är en väldig skillnad på då och nu, förut ville han inte alls prata om hur skoldagen varit utan man fick mer eller mindre dra ur honom det man ville veta. Nu har han ju lärt sig läsa också! Helt plötsligt så har det bara "släppt", han ljudar och läser, på allt läser han och det är så roligt! Nu brukar ju de flesta sjuåringar läsa lite "till och från", men att lillprinsen börjat, det är den nya skolans förtjänst, för i den gamla skolan kör de en helt annan form av inlärning, nya skolan använder även datorn och det tycks vara ett bra sätt och prinsen tycker att det är jättebra. Kul är det i alla fall! Det absolut viktigaste, det är att prinsen inte längtar tillbaka till den gamla klassen och skolan utan verkar finna sig bra i det nya.. Nej, nu ska jag göra mig iordning, ska ut och övningsköra med dottern.. Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Ragnvi på jobbet... säger:

    Hej Åsa! Din glädje sprider sig genom bloggen! Så skönt att läsa att lillprinsen finner sig till rätta!

    Och du...jag gillar gnällbältesdialekten!

    Kramen!

    Ragnvi

    2009-09-17 | 11:06:49
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • L säger:

    Fönster har jag aldrig putsat (än), barnbarn finns inga,prinsar och prinsessor ska man vara rädd om, och Anna Anka är pinsam!

    2009-09-17 | 20:18:21
    Bloggadress: http://latmasksamtal.blogg.se/
  • åsa säger:

    Ragnvi:

    Ja, det värmer ett mormorshjärta må du tro, att se skillnaden..

    Dialekter är ju fascinerande, satt igår kväll och lyssnade på Dala Järnamål och det är inte det lättaste att hänga med i en diskusson om man så säger..

    Ha dé!/Kram



    L:

    Men vet du...fönsterputs, det tycker ju jag är "karlgöra" (egentligen)..

    Barnbarn, det får du/ni nog så småningom och då du!

    "Ankan"..hon om nå´n är pinsam, undrar om hon var lika patetisk innan hon gifte sig och fick tillgång till makens förmögenhet..

    Ha dé!

    2009-09-18 | 08:49:45
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Inga M säger:

    Va roligt! Alla barn har rätt att trivas i skolan! Allt annat är bara fel! Bra att Ni tog steget och vågade byta när det kändes fel. Nu får vi hålla tummarna att det håller i sig.

    2009-09-19 | 22:29:25
    Bloggadress: http://inga.blogg.se/
  • åsa säger:

    Inga:

    "Rom byggdes inte på en dag"...

    Allt måste få ha sin tid och att komma in i en klass på en gång är nog inte så lätt, men vi ser ju redan skillnaden så vi är övertygade om att det var rätt beslut.

    Ha dé!

    2009-09-20 | 09:55:36
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: