Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Tranor och tussilago...

Kategori: Allmänt

..såg vi igår lilla prinsessan och jag när vi var till Gävle. Hämta lilla prinsessan på dagis tidigt på förmiddagen och sedan åkte vi och hälsade på dotter/moster och lilla "prupp-Ture", vi var där till seneftermiddagen och jag måste ju säga, vilken underbar liten tjej hon är att ha med sig, hon är så positiv och så glad heeeela tiden att man inte kan undgå att dras med och bara bli glad själv! Vi såg alltså tranor på ett fält och prinsessan tyckte att de såg roliga ut med sina låna ben. Tussilago, det fanns det ganska mycket utav längs med vägen, mest förstås i södersluttningar och det kändes verkligen, att våren är här! I Gävle var det också ett strålande väder och vi var ute och gick en liten promenad och prinsessan gungade och åt glass. Lillprinsen (Ture), han har fortfarande väldiga problem med sin lilla mage och det måste ju vara otroligt jobbigt för honom den lille stackaren, han hinner inte mer än somna så vaknar han med ett ryck och skriker hjärtskärande och det är så synd om honom. Nu har de ju droppar som de ger honom, men jag tycker inte att de verkar hjälpa speciellt bra.. Ja, det brukar ju kallas för "tremånaderskolik" och som dottern sa.."nu är det bara en och en halv månad kvar"... Tråkigt (och jobbigt) att det ska vara så, men vad gör man..? Vuxit hade mormors lillprins gjort och snackade gjorde vi, leenden är han lite snål med, har man tur kan man få ett snett "Elvisleende", men se prata, det vill han göra och det är ju så härligt! Maken, han tyckte att lilla prinsessan och jag skulle ta en tur själva till Gävle, för han hade så fullt upp med att putsa på moped och faktiskt så hade han tagit ut motorcykeln och gett den en omgång med.. På förmiddagen hade han varit ute och åkt moped och på eftermiddagen hade han tagit en tur med motorcykeln, så igår kväll satt han och gäspade stort i soffan och det var nog för att han fått för mycket syre i sig under dagen tror jag.. Idag verkar det bli lika fint väder som igår, fast det blåser ganska mycket, men jag ska bara njuta, jag gör ju det innan det blir så där hiskeligt varmt som det brukar bli, det gillar jag inte, så det gäller att passa på... Förresten så sa lilla prinsessan något så gulligt, att, det finns två Konsum, ett i Gävle (där hon köpte sin glass) och ett i Sverige..!(Falun alltså) Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Garbo säger:

    Ser man på tillökning i familjen,Grattis :)

    By the way jag e tillbaka nu :)



    KRAM

    2010-04-14 | 16:53:42
  • åsa säger:

    Garbo:

    Så roligt att "höra" från dig!

    Ganska läskigt egentligen eftersom jag tänkte på dig igår...

    Ha dé!/Kram

    2010-04-14 | 19:04:17
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Paula säger:

    Nu känns det nästan som våren går mig förbi, tussilagon har jag ännu inte skådat! Måtte benen hålla i morgon så ska jag ut o leta vårtecken!

    Koliken är inte kul, när jag var barn fick jag fänkålsdroppar som man köpte på apoteket, o tänk, när dottern var liten så gick de fortfarande att få tag på. Dom hjälpte mycket bra, nu är det väl något motsvarande dom ger, men knappast mera naturligt!

    Kramen

    2010-04-14 | 22:58:18
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • åsa säger:

    Paula:

    Hoppas att du hinner ut och njuta lite utav våren innan det kommer mer snö..(sa den positiva tant raffa)

    Nejdu, kolik det är inte roligt och jag tycker ju så synd om "pruppen" och även hans föräldrar och jag tvivlar ju starkt på dropparna han får...

    Ha dé!/Kram

    2010-04-15 | 15:53:04
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: