Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Snöig söndag...

Kategori: Allmänt

...är det idag... Det har snöat hela natten, lätt pudersnö så maken har att skotta idag igen. Just nu blåser det och det yr snöflingor både vågrätt och lodrätt och det är 7 minusgrader. Elvis, vår "marodör", han har fullt upp med att ha koll på småfåglar och ekorren som retar honom till vansinne snart... Vi har ju en fågelmatare hängande precis vid ett utav altanfönstren och dit kommer även ekorren med jämna mellanrum och förser sig med lite smått och gott och Elvis, som sitter innanför fönstret blir ju alldeles tokig! Måste säga, fy sjutton vad han skräpar ner när han får sina "marodörryck"! Hela dagen igår var han så busig att till slut var han jättedryg, han låg och lurpassade på maken och mig hela tiden och det var inte värt att man rörde på fötter eller tår, då satt han som "en smäck"! Jag, som är rädd för katter tyckte ju inte att det var speciellt trevligt, men vi tror att han protesterar mot att han inte får gå ut och så är han ju bara en ungkatt än så länge.. Adventsgranen.....ja, den "är som den är", den ser väldigt "ledsen" ut och det är ju tur att den är förankrad i elementet annars fick vi nog hämta den i köket med jämna mellanrum.. Vår "riktiga" gran, den kommer vi att klä när Elvis flyttat hem igen, dottern med familj kommer hem i morgon (måndag), men jag har för mig att det skulle bli sent innan de anländer till Falun och som väderläget är runt om i Europa så får man väl vara glad att de inte ska flyga från något utav de mest utsatta ställena. Så, Elvis kommer nog att flytta hem på tisdag och det ska bli intressant att se, hur han reagerar på det. Väldigt tomt kommer det att bli här hos oss, men jag hoppas fortfarande att han kommer att vilja gå emellan våra hus, det är ju så nära att vi ser till varandra och ett så pass stort revir borde han ju kunna ha....eller? "Marodör" eller inte, jättemysig är han, faktiskt alldeles ljuvlig! Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Inga Magnusson säger:

    Vilken lite buse ni har fått i huset! Kan tänka mig att det blir tomt när han försvinner igen, men kanske blir det lagom med "delad vårdnad" o han går emellan.

    2010-12-19 | 09:58:31
    Bloggadress: http://inga.blogg.se/
  • TT säger:

    Haha, marodör är rätta ordet även här.

    Tekla har försökt komma upp på bokhyllan igår natt så jag vaknade av att det dundrade ner böcker i golvet.

    2010-12-19 | 10:24:25
    Bloggadress: http://tyratok.blogg.se/
  • åsa säger:

    Inga:

    Det kommer väl att bli som det klassiska uttrycket "slå igen dammlucka", men förhoppningsvis så kommer "marodören" på besök emellanåt..

    Ha dé!



    TT:

    Tur, att vi inte har en bokhylla, för jag kan garantera att Elvis säkert hade vält hela den!

    Ha dé!

    2010-12-19 | 13:53:32
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: