Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

"Kokat soppa på en spik"...

Kategori: Allmänt

...har jag inte gjort, men däremot så har jag kokat tomatsoppa idag och den blev jättegod! Har aldrig varit en "soppmänniska", men har på "gamla dar" kommit på, att det är ju faktiskt ganska gott och gjorde alltså tomatsoppa med krustader och varm blev man, inte bara utav kryddningen (ville ha den lite "het") utan soppa är ju mat man blir varm utav. När jag ändå var igång med soppkokningen så gjorde jag en potatis/purjosoppa till lunch till i morgon och den har jag smakat av och den var inte helt fel den heller... Adventsgranen har jag plockat bort idag, den har ju stått sedan första advent så den var jag ganska så trött på... De små kungligheterna ska vara hos fadern två nätter eftersom dottern och "mågan" jobbar och fadern ändå är hemma och ledig så... Träffade de små idag och lilla prinsessan hon frågade mig, om jag visste vem som var världens bästa mormor..? Nej, det har jag ingen aning om sa jag.. Jamen, sa hon, det är ju DU! Ja, det är sådant som gör att det blir en "bra dag" fast man har ont så man tror, att man ska bli tokig! Maken, han snorar på, lite feber har han nog och han tycker väldigt synd om sig själv.. Det måste ju kännas ovant för honom att vara sjuk på "hemmaplan", de senaste åren har han ju varit i England varje gång han blivit krasslig så han får väl gnälla lite då... Ute har det varit en underbart vacker vinterdag, omkring -10 och strålande sol. Maken talade om, att han läst att det visst ska bli den kallaste vintern på 100 år i England och jag tycker så synd om människorna där, det kommer att frysa ihjäl en hel del, de har ju inte uppvärmningsmöjligheter som vi och tänk de stackare som inte har råd med gas och alla de som kommer att få sin rör som alltid är dragna utanpå husen sönderfrusna.. Stackars människor! Nu vet jag, att det är naturkatastrofer lite varstans i världen, men just England, det ligger så nära och har varit en del utav vår vardag i över 10 år eftersom maken varit där och jobbat hela tiden och vi har många goda vänner där.. Nej, man får hoppas på det bästa.. Nu ska jag titta på tv snart, det blir ett program på 5:an om pensionärer som bodybuildar, det ska bli intressant! Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Inga M säger:

    Potatis-och purjosoppa är jättegott. Nu efter all julmaten och alla resterna så vore soppa inte fel, tack för tips! Hoppas allt är väl med de små!

    2010-01-05 | 01:33:10
    Bloggadress: http://inga.blogg.se/
  • Ragnvi säger:

    Morning igen! Jag gör vad jag kan för att få sambon att äta soppa...ibland lyckas det med annat än ärtsoppan!

    Förstår vad du menar med Englands värmesystem...stackars folk! Jag brukar ibland titta på TV:n om par som letar hus på engelska landsbygden...där finns ofta eldstäder o sånt men dom stackare som bor i städerna då?!

    På tal om TV...igår kom jag ihåg att kika på reprisen om stjärnorna! Kanon!

    Kramen!

    Ragnvi

    2010-01-05 | 07:51:28
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • åsa säger:

    Inga:

    Soppa, det är som att "äta sås" sa lillprinsen, det är ingen mat tyckte han och visst...man måste nog gilla konsistensen...

    De små kungligheterna är det baba bra med!

    Ha dé!



    Ragnvi:

    Inte nog med att värmesystemen oftast är under all kritik, det finns så många fattiga, som inte har råd att värma upp sina bostäder och dem tycker jag så synd om..

    Ja, visst var det ett bra avsnitt av "Stjärnorna", det tyckte jag i alla fall!

    Ha dé!/Kram

    2010-01-05 | 10:08:49
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: