Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Konstigt beteende...

Kategori: Allmänt

..utav en liten gråsparv.. Vi har ju ett "loft", dvs. ett förråd som det är "sovloft" ovanpå, det är inte litet utan fullhöjd och det är kanske 30 kvadrat med mulltoa, handfat, fåtöljer, bord och en dubbelsäng gjord utav en urgammal träsoffa, så det är som ett riktigt boende.. Nu till gråsparven.. Sedan torsdag har den lille sparven flugit mot fönsterna (dunk, dunk) och det ser ut som om den vill ta sig in, men nu är det ju måndag och den håller på än! Nedanför på marken stryker grannens katt omkring, det ser ut som om den väntar på att gråsparven ska "kola av" och ramla ner till honom (ja, jag vet att det är en hankatt för han heter Nisse).. Vi undrar så, varför gråsparven beter sig som den gör, kan det vara så, att den ser sig själv i fönsterglasen och tycker, att den där, den ska jag ha! Konstigt är det... Har för övrigt varit upp på "loftet" och ändrat om lite i fönsterna ifall det var något där som gör att gråsparven hela tiden flyger emot (dunk, dunk).. Strålande väder har vi idag, det är fortfarande kallt (nästan 15 minusgrader i morse), men det kommer ju att bli varmare under dagen eftersom solen värmer ganska mycket. Maken, han har återgått till sina cyklar och det är ju bra, att han har något att slå ihjäl tiden med, det kan nog bli lite tråkigt för honom emellanåt, han var ju van att jobba, jobba, jobba... Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Paula säger:

    Nämen fy va tråkigt med fågeln. Det måste ju nästan vara så att den letar efter en partner och tror sig ha funnit den i fönsterspegeln...du har inga gardiner du kan dra för där?

    Ja det sägs att efter VAsaloppet tar vintern slut, vår erfarenhet sedan vi bodde i Säfsen är att vintern tar slut när påsken är över. Oavsett hur tidigt eller sent påsken har inträffat har det alltid gått att åka utför i pisterna ännu under påskhelgen, sen har det varit kört, konstigt

    Kramen

    2010-03-08 | 18:52:53
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • åsa säger:

    Paula:

    Jag har försökt med att dra ner rullgardinerna, men fågeln ser nog sig själv i glaset i alla fall..

    Då ska våren komma första veckan i april då, eftersom påsken infaller då och det är väl ganska "normalt"..

    Ha dé!/Kram

    2010-03-09 | 09:32:58
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Ragnvi säger:

    Meen...undrar om sparven håller på än?! Ställ eller häng upp nåt skrämmande i fönstret...kanske en rovfågel eller katta....så vet jag att andra fått gjort!

    Så ni har sportlov veckan innan oss läser jag...hur hade lillprinsen det när prinsessan inte fick följa? Och jag hoppas att allt är bra med den Nya Prinsen?!

    Kramen!

    Ragnvi

    2010-03-09 | 19:09:44
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • åsa säger:

    Ragnvi:

    Idag har gråsparven lugnat ner sig något, den kanske har kommit underfund med att den "tilltänkta" var ganska tråkig...

    Lillprinsen, han hade nog helst stannat hemma hos prinsessan och följt med oss till Gävle och träffat "lill"lillprinsen som för övrigt bara mår bra..

    Ha dé!/Kram

    2010-03-09 | 22:15:28
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: