Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Ska man tycka synd om...

Kategori: Allmänt

..den 23 åriga tjej som sitter häktad i Brasilien efter att ha ertappats med över två kilo kokain i resväskan..?! ÖVER TVÅ KILO! Narkotika som hon var fullt medveten om att hon hade i den där väskan och som hon skulle få 100.000:- för... Nu är ju hennes mor nere i Brasilien och har hyrt en lägenhet eftersom dottern blev dömd att läsa Selma Lagerlöf..?! (Tur att modern är arbetslös..) Det var en "nytänkande" domare som ansåg (kanske inte helt fel) att de flesta som dömdes till jättelånga fängelsestraff, de blev inte hjälpta utav straffet, tvärtom, så därför valde domaren att utdöma som "straff" att läsa och reflektera över vissa författare... Enligt mig så är ju inte det ett straff och jag kan inte på något vis känna sympati för 23 åringen som med berått mod försökt smuggla narkotika, men det finns säkert de som tycker att det är helt rätt... Körslaget... Ja, vad ska man säga om det? Otroligt klantigt av tv 4 var det i alla fall, det var ju inte Gry Forsells fel, hon vidarebefordrade bara de resultat hon fått, men visst satt man och var förbannad, i alla fall maken och jag! Har pratat med äldsta dottern idag, hon ringde från "Kajanajeöarna" och de hade det så bra, soligt och fint och barnen mer eller mindre bodde i poolen och dottern och "mågan" i varsin solstol förmodar jag... Har varit upp till dem och "påskat" lite, har satt ris med påskfjädrar utanför deras dörr och ett par kycklingar så nu kan påsken komma till "vår gata i stan".. Ute är det faktiskt uppehåll, men igårkväll så spöregnade det och det märks på snöhögarna, nu är de bara dryga metern, det tar väldigt bra på snön när det regnar så lite mer av den varan tack! Nu ska jag fråga maken om vi inte ska ta en liten promenad, jag har investerat i ett par nya gummistövlar så nu så... Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Annaa M säger:

    Undrar lite över det där med ris utanför dörren. Det är ingen sed jag har med mig från det mörka Bohuslän precis. Där hade vi ju inte heller fastlagsris som man har här i Stockholm, bara klätt ris till påsk. Så vet du om det är en gammal tradition i Dalarna att sätta upp ris utanför dörren till påsk?



    Jag som inte är en stor beundrare av Kalle Moreaus tycker Körslaget är tråkigt i år!

    2010-03-28 | 23:42:22
    Bloggadress: http://annaama.wordpress.com
  • Ragnvi säger:

    Tjena! Här har snöat hela dagen...grrr!

    Har totalt missat det där med tjejen och kokainet...?! Och körslaget såg jag inte men hörde talas om fadäsen...

    Roligare att läsa om barnbarnen i poolen!

    Mindre roligt är att jag idag måndag inte fått svar från Hudik....dubbelgrrr!

    Kramen!

    Ragnvi

    2010-03-29 | 17:28:44
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • Paula säger:

    Hej, jag tittar inte på Körslaget så jag läste bara om fadäsen i tidningarna. Jag tittar faktiskt på väldigt få av musikprogrammen, varken Dansbandskampen, Så ska det låta eller annat duger, bara Idol, haha

    Läste just att fångarna på fortet ska återkomma, med Gunde och Agneta i rodret, det ska bli skoj, ett program jag verkligen gillade.

    Vi ska försöka låta bli att bli med valp, förnuft kallas det visst....få se hur det går!

    Kramen

    2010-03-29 | 18:44:41
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • åsa säger:

    Annaa:

    Här i Dalarna tycker jag att det finns påskris lite överallt, inte bara utanför dörren och jag vet inte, om det är speciellt för Dalarna utan jag tror att folk sätter "vippor" där de tycker att det passar..

    Själv gillar ju Kalle så...

    Ha dé!



    Ragnvi:

    Hoppas du har hört något idag..

    Ha dé!/Kram



    Paula:

    Det kan vara svårt att tänka förnuftigt när det gäller små gulliga valpar...

    Personligen så klarar jag inte av "klämkäcka" Gunde Svan, han är "för mycket" för min smak..

    Ha dé!/Kram

    2010-03-30 | 09:04:55
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Annaa M säger:

    Som gammal etnolog blir jag alltid intresserad av sånt där. Måste kolla om man även i Bohuslän börjat sätta vippor utanför dörren. Här har det faktiskt hänt i år.

    2010-03-31 | 00:23:28
    Bloggadress: http://annaama.wordpress.com

Kommentera inlägget här: