Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

"Halv åtta hos mig"...

Kategori: Allmänt

...måste man ju titta på varje kväll enligt maken.. Mmmm...det gör vi! Nu har ju jag sett, att de har så bra köttermometrar, det piper när temperaturen är den rätta och allt blir så bra så... Maken, som jag tror börjar bli lite "knäpp", sa idag att han var tvungen att införskaffa en ny "nostrimmer"...ja, han sa faktiskt så och jag frågade vilken hundras han var och om han var renrasig + rumsren?! Nu är det ju så, att män har hårväxt i näsan och den blir mer markant ju äldre de blir.. Maken har haft en trimmer, men den har lagt av och han skulle till Jula för att införskaffa en ny och då kom han på den intelligenta ideén, att en digital stektermometer, det skulle jag ha! Jamen va f-n...får jag något nytt så inte sjutton tackar jag nej! Mmmmm...maken kom hem med en sån stektermometer som alltid figurerar i "halv åtta hos mig", jag läste instruktionen (efter det att jag varit och köpt en bit nötkött, det skulle vara rostbiff, men snacka om dyr, över 200:-/kilot, nej, nej, jag köpte en stek av nåt slag (89.90/kilot) och in med stektermometern och scvisch in i ugnen! Hade ställt in på 65 grader och trodde ju, att det skulle pipa när gradantalet var uppnått, men icke då! Jag är värdelös på att läsa en instruktion, men jag måste säga, att köttet, det blev perfekt! Till det gjorde jag en rotfruktsgratäng som även den blev perfekt, så jag ska väl vara nöjd antar jag... Prinsen kommer också att bli nöjd, han älskar kött som är lite rött (favoriten är helstekt oxfilé) och det finns kvar tlll honom också, lilla prinsessan, hon äter helst inget kött alls.. Nu gäller det bara för mig att fatta, hur man ska göra för att den där termometern ska pipa när det är klart... Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Sen är ju risken att den inte slutar pipa när den väl har börjat...

    Kram och lycka till!

    2011-02-19 | 00:06:09
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • Ragnvi säger:

    Ha, ha, ha....! Jag har också haft såna där nymodigheter som ska pipa...den sitter nu ute i pannrummet o mäter tempen på nåt rör! Fast jag tog reda på svärmors...den pep när hon använde den, men inte nu! Men funkar för övrigt! Min rostbiff blev ju lite i rödaste laget men det var inte termometerns fel....

    Kramen!

    Ragnvi

    2011-02-19 | 09:40:03
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • Inga Magnusson säger:

    Ha ha... tänk att gubbar går på sånt med överdriven teknik! Här har vi fastnat i microvågsugnsinköpet pga det. Jag vägrar annan micro än en med två rattar; en för på / av och en för temp. Men gubben vill prompt ha en med en massa olika inställningar och finesser. Så nu har vi kvar den gamla dåliga. Mitt senaste förslag är att vi ska köpa varsin ;-))

    2011-02-19 | 12:05:58
    Bloggadress: http://inga.blogg.se/
  • åsa säger:

    Tofflan:

    Så "teknisk" som jag är, så slutar det säkert med att jag tar ur batteriet (om den inte slutar pipa alltså..)

    Ha dé!/Kram



    Ragnvi:

    Det går ju lika bra med den "gamla" sortens termometer, men...

    Ha dé!/Kram



    Inga:

    Micro, det köpte vi i våras och jag håller med dig, det behövs inte en massa "tjafs", huvudsaken som du säger, en ratt för tid och en för temperatur...

    Vi har en "crispfunktion", som jag aldrig använder, men där var det stopp från min sida, inget mer "tjafs"..

    Ha dé!

    2011-02-19 | 12:43:43
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Ninni säger:

    Vi har en köttermometer som ska pipa men det är ju så sällan jag använder den så jag får ju fundera som sjutton varje gång hur det var jag skulle göra för att få den att pipa. Men jag kan ju i alla fall hålla koll på gradantalet och de gånger jag använt den så har köttet blivit riktigt bra. :-)

    Sambon, som tycker att jag är så fruktansvärt kall på huden provade en gång att mäta min "yttemperatur" med den där termometern. 27º blev det... hahaha, sen har jag minsann fått höra det då jag vill ligga nära...

    Ha en fortsatt skön helg!

    Kram.

    2011-02-19 | 20:38:00
    Bloggadress: http://ninni1960.wordpress.com
  • paula i pörtet säger:

    Hej! Jag tror inte vår termometer heller ger ifrån sig något ljud, vi håller nog koll på gradantalet. Det är jätteviktigt tycker jag att använda termometer för bästa resultat, o så steka på så låg temperatur som möjligt, mellan 125-150 grader räcker.

    Vår termometer har fått fnatt och slutat fungera och vi letade igår efter en ny. Varken på Rusta, Coop, eller Nisses eller Dollarstore fanns någon! Men Nisses skulle visst få in nya nästa vecka, kanske är det hett just nu att handla digital termometer just tack vare teveprogrammet?

    Kramen

    2011-02-22 | 12:39:52
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • lovisa säger:

    allt bra?(:

    2011-02-22 | 13:05:42
    Bloggadress: http://lavitadilovisa.blogg.se/
  • annsoh säger:

    Vill du läsa nått intressant? Nått som du fastnar för Även följa en tjej som är 16 år & förlovad. Där en blogg innehåller bilder och fotografering och mode o sminkning och även tävla om att bli dagens blogg varje dag!? kan det bli bättre! Ja, du får även följa en av Eskilstunas största bloggar!

    http://annsoh.blogg.se den rätta bloggen för dig!



    och glöm inte bloglovin ;)

    2011-02-22 | 13:17:22
    Bloggadress: http://annsoh.blogg.se/
  • jonas säger:

    Tur att man har schyssta ugnar på jobbet :) Där kan man ställa in en stek på e.m och köra på slowcook. Den steken / rostbiffen är mer än perfekt när man kommer till jobbet dagen därpå. Sån ugn vill jag ha hemma med.

    Din " gubbes " näshår, såg åt han att skaffa en bra pincett. Menar, vem vill ha skäggstubb i snoken :)

    2011-03-01 | 00:08:17
  • Maria säger:

    Hej! Jag har själv tänkt att börja blogga här. Varför har du valt att blogga här och inte någon annanstans?

    2012-03-18 | 19:46:00
    Bloggadress: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här: