Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Redan 3 Januari...

Kategori: Allmänt

....hej, vad det går! Tycker att tiden går så fort, hinner knappt med tycker jag.. Den 26 februari blir det 15 år sedan maken och jag träffades! Det liksom bara schvischar till så har det gått en herrans massa år! Vi satt igår kväll och pratade om livet maken och jag... Helt plötsligt kan man inte längre säga med bestämdhet att "det och det" hände "då och då", utan man måste tänka efter rejält, när, var och hur allt hänger ihop och det tror jag är ett tecken på att man håller på att bli gammal.. Det var ju enklare då man "bara" hade barnen att referera till, men nu är det barnbarn med i bilden också och då blir det genast lite krångligare (åtminstone för mig..) Men, vi kom i alla fall överens om att vi har det så bra tillsammans maken, barnen, barnbarnen och jag! I dag ska de små kungligheterna komma hit till oss och vara här några timmar då dottern jobbar från tidig morgon och "mågan" börjar vid lunch, det är några timmar som det gäller och då behöver inte kungligheterna vara på dagis/fritids och just nu så tror jag att de tycker att det är skönt. Nyårsafton var jättetrevlig, med god mat och "gott va". När vi gick hem någon timme efter tolvslaget så var himlen full av Thailändska ljuslyktor och det var sååå vackert! Nästan vindstilla var det och tyst, bara det fick en ju att bara stå och gapa eftersom det tidigare varit ett förbaskat smällande på gatan och de som smällde mest var de som har flest hundar..!? Dotterns Elvis (ja, han är ju en katt), han var jätterädd för smällarna, satt ihoptryckt i dottern famn och skakade.. Har haft en hund (innan byrackan) som var så skotträdd att jag var tvungen att ge honom lugnande medel vareviga gång det skulle smällas vid påsk, valborg och nyår. Kan inte förstå, varför det ska hålla på och smällas i flera dagar.... Nej, smäll av skiten på en gång så är det gjort! Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

 • Tofflan säger:

  Låter så fint med de thailändska lyktorna. Här smälldes det till halv fyra på morgonen, men jag sov ändå. (Det var mamma som inte kunde sova)

  Låter som om ni har ett gott liv tillsammans. Var rädda om varandra!!!  Kramar!

  2011-01-03 | 10:36:36
  Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
 • åsa säger:

  Tofflan:

  Lyktorna, de var mycket vackrare i verkligheten, har ju bara sett dem på tv förut och nu ska här införskaffas sådana..

  Ja, vi har det bra tillsammans och vi är rädda om varandra.

  Ha dé!/Kram

  2011-01-04 | 09:13:46
  Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
 • Annaa M säger:

  Lyckades hålla lillkatten inne denna nyår, förra året gick han ju ut mitt på dagen och kom inte hem förrän 17 timmar senare. Många katter försvinner ju för gott just på nyårsafton. Fick en förklaring häromdagen, de förknippar smällandet med något som är farligt just vid hemmet, det var ju därifrån de såg och hörde det, och så vågar de inte gå hem igen! Pappan till en av våra kullar var en typisk sån katt, han sågs stryka omkring i grannskapet ett par veckor efter nyår, men hem kom han aldrig mer.

  Så det kändes tryggt att ha mor och son liggande längst inne under var sin säng denna afton!

  2011-01-04 | 14:16:47
  Bloggadress: http://annaama.wordpress.com
 • Ninni säger:

  Här snöade det på nyårsaftonen (började strax före 12-slaget) så det blev ingen lykta uppskickad i skyn för oss.

  2011-01-04 | 20:54:35
  Bloggadress: http://ninni1960.wordpress.com
 • åsa säger:

  Annaa:

  Jag har aldrig förstått det där med smällare, snacka om att bränna upp pengarna!

  Dotterns katt Elvis, han fick gå ut idag för första gången på flera veckor och han gillade det nog "sådär"...

  Ha dé!  Ninni:

  Hade ni sådana där fiiiina ljuslyktor!!!

  Till nästa nyår ska jag införskaffa ett par och hoppas på att det blir en lika fin natt som det var detta nyår, det var så fint!

  Ha dé!/Kram

  2011-01-05 | 19:52:26
  Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: