Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

"Lika bra att tugga i sig brosket"...

Kategori: Allmänt

..."annars känner man väl inte att man ätit"....
Just så sa maken igår då vi var i Smedjebacken och åt lunch..
Vi var ute och åkte och fick för oss, att vi skulle kolla lite hur det var i Smedjebacken, det kan ju inte bara vara det elände som man ser på Gävle-Dalanyheterna och mycket riktigt, det var en liten idyll på vissa ställen.
Vi kom fram till en restaurang med en stor altan mot småbåtshamnen, helt perfekt!
Lunchbuffét hade de, men bara med lax och det gillar inte jag, tycker att lax är väldigt överreklamerat och i det här fallet var det två olika sorters rökt så jag sa, nej tack!
Meny hade de och efter mycket velande hit och dit så bestämde vi oss för att "slå på stort" och äta det som vi tyckte såg ut att vara godast, "honungsglacerad fläskkarré" (dyrast var det också)...
Vi beställde maten klockan 13.05 och vi fick vår mat 13.59...!!!!
Som jag sa till maken, "hoppas det är väl värt att vänta på"..
Vi fick ingen sallad eller något bröd under tiden vi väntade, inte ens en ursäkt att maten dröjde..
Till saken hör, att det inte var speciellt många gäster så man undrade ju om de skulle slakta den stackars grisen först, eller?
In kommer så maten...
Tror, att både makens och min haka låg på bordet!
Alltså...
Jag såg genom ett fönster (vi satt ute) hur killen som serverade stannade vid salladsbordet och la på sallad på våra tallrikar..
Vi fick varsin tallrik med omkring 10 klyftpotatisar, en karrébit som var den minsta vi sett, förmodligen så hade de delat på en bit, lite ruccolasallad (vilket jag inte tycker om) och en liiiiten bit vattenmelon och en liten skål på tallriken med dressing!?
Väldigt ynkligt då han hade ett helt salladsbord att plocka från!
Smakade gjorde det inte heller, det var så tamt så tamt och det var precis som maken sa, man var tvungen att äta brosket också för annars hade man inte fått i sig något!
Jag blir så ledsen, att de som öppnat denna fina krog (veckan före midsommar), med fullständiga rättigheter inte tar vara på potentialen som finns, serverar bra mat och framförallt fixar lite "driv"!
Alla fick vänta lika länge som vi på sin mat och det som drar ner "poängen" rejält, det är att om det var ett sällskap på 4-5 stycken vid ett bord så fick ett par av dem vänta ytterligare på sin mat och det är otroligt oproffisionellt enligt mig!
Ja, det var första och sista gången vi var dit och jag är övertygad om att det gäller för de flesta som var där, kommer ju aldrig att rekommendera den restaurangen till någon!
När vi  kom hem så satte vi oss i trädgården maken, Elvis och jag, efter en stund kom våra trevliga grannar över och jag kom inte i säng förrän efter ett i natt så nu är jag ganska seg faktiskt...
Men roligt hade vi!
Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Jag tycker att du kan skriva ut vad restaurangen heter så att man undviker den ifall man tar sig iväg på utflykt norröver!! Fy så trist när ni skulle unna er det bästa på menyn!!

    Kram!

    2011-07-11 | 09:20:43
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • Ninni säger:

    Det är alltid lika trevligt att läsa dina bloggar. Nu har jag följt med till veterinären och varit med och spolat dränage, hört ditt barnbarn sjunga och även hört Elvis föra väsen. :-)

    Du skriver otroligt bra och underhållande.

    Nog är det bedrövligt att det ska ta så lång tid i ett proffskök att få till lite mat! Och LITE var det visst också. Nä fy för restauranger som serverar så lite mat så man är tvungen åka hem och äta för att känna sig riktigt mätt. Såna ska inte ha några gäster.

    Vi har inte sån där "äckelvärme" här hos oss och det blir då ta mig sjuttsingen inte varmare än 21 -22º heller och det räcker gott och väl till mig men sambon vill ha varmare så han klagar och fryser(!).

    Ha det gôtt i värmen eller regnet om ni får nåt sånt.

    Kram.

    2011-07-11 | 23:07:48
    Bloggadress: http://ninni1960.wordpress.com
  • Ragnvi säger:

    Meen...har dom aldrig hört talas om bra service?! Synd på fint ställe! Kanske får dom besök av "Kniven mot strupen" eller vad programmet heter...

    Betala dyra pengar för att inte bli mätt...! Tvi vale!

    Kramen!

    Ragnvi

    2011-07-12 | 05:24:54
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • åsa säger:

    Tofflan:

    Det som retade mig, det var att restaurangen hade en så enorm potential, men det fattade de tydligen inte och att skriva ut vad den heter, det gör jag ju så gärna...

    Ha dé!/Kram

    2011-07-12 | 09:46:29
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • åsa säger:

    Ragnvi:

    Sa just till maken då vi var där, att "kniven mot strupen" skulle behövt varit dit och styrt upp allting för det fanns inte tillstymmelse till "driv"..

    Ha dé!/Kram

    2011-07-12 | 09:49:10
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • åsa säger:

    Ninni:

    Att få lite mat, det kan ju hända ibland, men att det ska ta nästan en timme att få den...

    Det var inte ens hemgjord klyftpotatis...

    Men, det är ju så, att just den restaurangen kommer ju inte att få fler besök utav oss i alla fall!

    Roligt att du tycker om att läsa det jag skriver, själv tycker jag att det oftast är en massa "dravel"..

    Ha dé!/Kram

    2011-07-12 | 09:52:24
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • paula i pörtet säger:

    Trist med dyrköpt erfarenhet...dom har ju flyttat hamnmagasinet dit i år för att piffa upp där nere och få det att hända något. Nästa gång ni är åt det hållet kan ni lika gärna ta en god räkmacka i fiket i hamnen. Det har vi gjort. Var ni inte borta vid hembygdsgården? Om inte så har ni något kvar att se. Och så är det bara dryga milen att komma till ett ställe med väldigt gott fika, nämligen till Björsjö...

    Kramen

    2011-07-12 | 17:13:07
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • åsa säger:

    Paula:

    Jag tänkte på er, men visste att ni hade främmande, men nästa gång så..

    Ha dé!/Kram

    2011-07-12 | 22:58:23
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: