Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

SOL!!!...

Kategori: Allmänt

...fick vi se en stund idag!
Ja, dagen har ju inte mer än börjat eftersom det inte ens varit lunch ännu, men...
Det var skönt att dra upp rullgardinen och se, att solen faktiskt sken för första gången på...ja, jag kommer inte riktigt ihåg sen när...
Nu har solen mer eller mindre försvunnit, men det är fortfarande klart väder och tänk, vad det gör mycket för humöret!
Idag ska jag iväg och införskaffa nytt täcke till maken, han är en riktig "fryslort" på nätterna medan jag tycker att det är så varmt, så varmt...
Jag har ett täcke som är svalt och det är jag nöjd med, maken ska få ett som är varmt han och sen hoppas jag att jag slipper höra gnäll om att det är kallt på övervåningen på nätterna, jag har inte fönstret öppet i sovrummet enbart för att maken fryser, utan jag har öppet i gästrummet istället och i och med det tycker ju jag att jag har varit väldigt "tillmötesgående"(!?)
Ska ha de små kungligheterna sovandes här inatt eftersom modern måste iväg vääääldigt tidigt imorgon och vi kommer väl som vanligt att kampera ihop i våran dubbelsäng.
Maken han har gått över till loftet och satt på värmen där, han har redan planerat sin tv-kväll, det börjar med styrketävling och slutar med boxning!
Vi har liksom inte samma intresse...
Elvis, han har det jobbigt med hackspetten...
Utomhus så ligger han och lurar på "Hacke" och inne på altanen så blir han helt "konfys" då "Hacke" sitter och äter utav talgbollarna som vi har hänger utanför fönstret, det bli inte mycket vila där inte!
Tidigt i morse var jag upp och ropade på Elvis, hörde att det var ett jäkla liv ute på tomten och mycket riktigt, "gatuskräcken" slogs hej vilt med grannkatten som bor två hus från vårat och fy sjutton så hemskt det kan låta vid ett kattslagsmål!
Nu kom han ju inte...(konstigt) men jag lyckades ju i alla fall "störa" i slagsmålet så de slutade efter ett litet tag, lyckligtvis så hade inte Elvis några fler skador, inte vad jag har sett i alla fall..
Nu hör det till saken, att den andra katten är avsevärt mycket större än Elvis, men jag tror att Elvis är mer stöddig och envis och så var de ju på Elvis revir..
Nej, nu ska jag iväg och kolla täcken!
Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Ninni säger:

    Vi har också haft lite sol idag. Tänk vad lite solsken kan göra för humöret.

    Vi har det rätt lika du och jag, tror jag. Jag har också en fryslort till sambo och vi gillar inte samma tv-program men han tittar inte på sport men gärna program om bilar och flygolyckor och såna där program som han lär sig en massa onödigt vetande av medan jag vill ha underhållning på tv:n eller samhällsprogram som debatter och liknande.

    Vad bra att Elvis försvarar sitt revir. Våran Snoozen vill inte alls slåss. Andra katter jagar honom ända in på altanen och han försöker bara gömma sig tills nån av oss öppnar dörren så han kan slinka in. Vi kastrerade honom då han var ett år och det är ett år sen nu men han måste ha varit lite sen i starten eftersom han inte verkar bry sig i att försvara sitt revir.

    Ha det gôtt!

    Kram.

    2011-11-08 | 15:03:24
    Bloggadress: http://ninni1960.wordpress.com/
  • åsa säger:

    Ninni:

    Min man tittar väldigt sällan på sport, jag räknar inte boxning tex. som en sport (fast där har vi lite olika "tänk"..) ja, jag menar att han absolut inte skulle sitta och titta på fotboll och hockey, det ger honom ingenting.

    Faktaprogram gillar vi båda och dokumentärer, men det är bra att vi har flera tv-apparater..

    Dert är väl både bra och dåligt att Elvis är en fighter, men se reviret, det är hans!

    Ha dé!/Kram

    2011-11-08 | 16:05:50
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: