Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

"Brittsommar"...

Kategori: Allmänt

...är det verkligen just nu!
Igår hade jag +24 grader i skuggan och det var alldeles vindstilla, det är ju ganska så varmt för att vara näst sista dagen i september...
Idag är det lika fint, kanske inte lika varmt, men solen skiner och jag hör fågelkvitter från trädgården, det är med andra ord ganska så mysigt!
Har redan varit och handlat till helgen och något som kan irretera mig, det är när jag ber personal vid kundtjänst att kolla mina spelkvitton (det brukar vara två i veckan) och då det inte är någon vinst så ber jag dem att riva kvittona innan de kastar dem i papperskorgen..
Nästan varenda gång så tar personalen illa upp och idag frågade en kille mig om jag inte trodde på honom då han sa, att det inte var någon vinst..
Ja, jag vet ju, sa jag att det finns de butiker som lurat kunden då det varit vinst och sparat kvittot för att kunna ta ut vinsten själva, (JA, jag vet att det förekommit här i Falun!)
Så vitt jag vet, sa jag så är kvittot mitt och jag bestämmer ju hur det ska göras med det, men om det nu är så kränkande för dig så kan jag ta tillbaka kvittot och riva det själv innan jag slänger det...
Han blev skitsur på mig, men det struntar jag i, jag är kund och när jag jobbade i affär så hette det att, "kunden har alltid rätt", vare sig den hade det eller inte så var det så..
Jag var absolut inte otrevlig på något vis och jag klappade mig själv på axeln när jag kom ut till bilen, att jag var så "snäll" idag!
Maken, han har det hur bra som helst på sin "fiskevecka" och det är ganska så bra med fisk i år, det gläder mig och det gläder definitivt de som fiskar!
Förresten, har ätit något som faktiskt var jättegott, det var lax, hel filé som man hade på massor med majonnäs, det ska vara riktig sådan, inte lättmajonnäs eller något liknande, nej, riktig ska det vara och man stryker på det på hela filén och efter det så har man på massor med citronpeppar!
Ingenting mer utan på med det och så in i ugnen en 30-45 minuter (tror jag och jag tror att det var i 200 graders värme)  till detta serveras kokt potatis och en grönsallad, det låter kanske lite "torftigt", men det var faktiskt gott!
Nu gillar ju inte jag lax egentligen, men just det här smakade jättebra!
Ikväll ska jag grilla mig en köttbit och till den ska jag bara ha en sallad, det räcker gott och väl och jag kanske tar mig ett glas rött till också, den som lever får se....
Ha dé!/tant raffa

 

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Är det nåt som kan irritera mig så är det just den där inställningen att kunden INTE har rätt! Men i torsdags träffade jag på en jättetrevlig och hjälpsam ung kille på Systemet, så det finns undantag.

    Kram!

    2011-10-01 | 07:31:44
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:

    Visst finns det undantag, men ibland är de få...

    Ha dé!/Kram

    2011-10-01 | 09:33:29
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • paula i pörtet säger:

    Oj, det har jag aldrig ens tänkt på, att någon skulle kunna sno min vinst! Nu blir det andra bullar...

    Hoppas du fick dig ett gott glas med rött också i din ensamhet, men du har väl Elvis som sällskap?

    Kramen

    2011-10-01 | 10:50:02
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • åsa säger:

    Paula:

    Det ska ju inte gå att lura folk, men det vet jag att det finns de i Falun som blivit lurade på sin vinst och jag litar inte på någon (ja, på mig själv förstås..)

    Det blev drygt ett glas till middagen, det smakar inte lika gott att sitta ensam med vinet, få¨r "ta igen" det då maken kommer hem..

    Elvis, han gillar inte vin, däremot så kommer han och dricker ur mitt glas då jag har vatten i det!

    Ha dé!/Kram

    2011-10-01 | 11:18:48
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • SoP säger:

    -men har man ett spelkort eller vad det heter ? så kan ju ingen sno ens vinst? Ska man ha majonäs I ugnen ?

    2011-10-01 | 23:55:10
    Bloggadress: http://sisterofpain.blogg.se/
  • Ninni säger:

    Helt rätt att be dem om att riva dina spelkvitton. Och nog sjutton ska det väl vara så att "kunden har alltid rätt" fortfarande men det brister på många ställen och det finns de som jobbar inom handel som är direkt otrevliga om man ifrågasätter något som kund. Där finns en hel del att göra för cheferna om de vill behålla sina kunder.

    Låter gott med laxen. Det ska jag nog prova vid nåt tillfälle.

    Kram.

    2011-10-02 | 14:22:11
    Bloggadress: http://ninni1960.wordpress.com
  • åsa säger:

    SoP:

    Spelkortet används inte vid trav, det är vad jag fått sagt..

    Ha dé!

    2011-10-03 | 14:07:28
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • åsa säger:

    Ninni:

    Jag tycker ju inte att man som kund har någonting att säga till om längre och jag kan reta upp mig "kopiöst" på expediter i affärer!

    Testa laxen, det är gott faktiskt!

    Ha dé!/Kram

    2011-10-03 | 14:09:30
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: