Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

"Skitlukt" i hela huset...

Kategori: Allmänt

...blir det när man kokar kålrot...
Så därför passar jag på att göra kålsoppa idag också!
Maken, han ska serveras rotmos och fläsklägg när han kommer hem från "jobbet", efter en hel regning dag utomhus...
Vet, att han har längtat efter just dessa maträtter, rotmos för att det är "riktig" husmanskost och en favoriträtt, kålsoppa för att det är ett "hösttecken" för honom eftersom det alltid på höstmarknaden i Hudik såldes kålsoppa.
Det regnar ja, men det är varmt ute, nästan femton plusgrader så man ska ju inte klaga (ja, nu klagar inte jag i alla fall, för jag gillar regn och jag gillar hösten!)
Tänk, så mycket jag får gjort då jag är hemma ensam några timmar och just ensamtiden njuter jag av nu för tiden, det var ju annat då maken var borta på jobb (sista tio åren i England), då tog man liksom all tid för givet..
Igår åkte ju Ture med moder hem till Gävle igen och det blev så tyst så, det stämmer så väl det uttrycket "att stänga en dammlucka"!
Elvis, han har varit inne med mig ett bra tag nu på förmiddagen, han gillar ju inte regn speciellt mycket och just nu tror jag faktiskt att han ligger i husses säng och tar igen sig ett tag, det är ju ett evinnerligt tvättande av pälsen då man är katt, det måste jag ändå säga, att jag är väldigt imponerad av hur väl han håller sig ren och torr.
Ja, förutom tidigt på mornarna då han kommer upp och lägger sig på husses bröstkorg, då brukar han vara dyngsur om tassarna!
I dag har jag (nog) skördat de sista gurkorna på vår "Sven"...
Maken kallar ju vår gurkplanta för "Sven" och i år har det inte varit lika bra skörd som förra året, men en hel del har det ju blivit förstås..
De små kungligheterna fick varsin "Sven" (ja, de kallar också gurkorna för det) med röd rosett om midjan i fredags då maken och jag var på lite kalas och de älskar just dessa "Svennar", kanske för att jag varit väldigt noga med vattningen, då blir de så saftiga och goda.
Idag är det verkligen vardag, maken på jobb, äldsta dotter på jobb/skola (ja, hon har börjat studera också), de små kungligheterna i skolan, Ture på dagis, osv.....
Kan kännas ganska skönt med vardag också!
Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • MagisterMutter - Med en liten grabb i magen♥ säger:

    usch vad det rös i mig när jag läste vad din "bekanting" slängt ur sig. Det spelar väl för f*n ingen roll vad könet är, ingen är den andra identisk och bara för att du har en dotter sedan tidigare så betyder inte det att "den nya" dottern är mindre älskad för att hon råkar ha lika kön. Idiotiskt och bland det elakaste jag hört!



    visst kan jag förstå att en del önskar en av varje, jag skulle gärna vilja ha det. Men så länge de är friska och lyckliga så skiter jag fullständigt i vad de har mellan benen! De är ju ens barn och oavsett vad så älskar man dem för den de är.



    Du är en mycket vis mamma/änglamamma!

    2011-09-12 | 16:18:44
    Bloggadress: http://magistermutter.blogg.se/
  • Tofflan säger:

    Ha ha, här hemma luktar det också skit. Ko-skit. Jag har varit ute på uppdrag bland kossor idag och ska genast in och duscha! :D

    Kramen och hoppas maken blev glad för rotmoset!MUMS!

    2011-09-12 | 18:13:44
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • Magistermutter - Med en liten grabb i magen säger:

    Men guuuud vad gott med rotmos! och fläsklägg med senap på sidan! Åååh, jag får säga till pappa att göra det någon dag! :)



    Åh, jag bara log av din kommentar! En riktig go bullmamma!

    Haha, ja, det är ju mycket tjusiga kakor man kan köpa i affären, men det slår ju faktiskt aldrig hembakat tycker jag hur fina de där burkarna än är som de ligger i! Håller du inte med? :D



    Klart det alltid kommer att vara dina små barn! Mamma kan kalla mig och min bror barn fortfarande! och då är vi 24 (jag fyller i oktober) resp. 27 år :)



    Och tack för att du skriver att jag är duktig! jag försöker allt jag kan för att bli en någorlunda bra hemmafru! :D Imorn ska jag göra kalops! Så att jag planerar redan hur jag ska göra den så bra som möjligt! Ja, du märker ju.. Jag börjar ju bli någorlunda tokig!

    2011-09-12 | 22:59:42
    Bloggadress: http://magistermutter.blogg.se/
  • Doris säger:

    Kan tro att Svennarna är jättegoda, här äter mina karlar hemmaodlad spenat med god aptit även om de aldrig har viljat äta köpespenat;-).

    Sköt om dig,kram.

    2011-09-13 | 02:48:39
    Bloggadress: http://farmordoris.wordpress.com
  • åsa säger:

    Magistermutter:

    Kan så väl förstå, att man kan önska sig barn av båda könen, men i mitt fall då jag mist en liten son så var det ganska "plumpt" sagt utav "bekantingen"..

    Jag tyckte om att baka då barnen var små, men nu då jag ytterst sällan äter tex. kaffebröd så lönar det sig inte.

    Husmanskost, det är det som smakar allra bäst (även om det luktar skit under tillverkningen!)

    Ha dé!/Kram

    2011-09-13 | 10:15:01
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • åsa säger:

    Tofflan:

    Koskit är inte att förakta!

    Tyder på en "levande landsbygd", eller..?

    Jodå, maken var alldeles lyrisk vid middagen och idag vankas det kålsoppa!

    Ha dé!/Kram

    2011-09-13 | 10:16:59
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • åsa säger:

    Doris:

    Det är ju så, att hemodlat är GOTT!

    Har inte haft så mycket hemodlat i år, men se "Sven" det är ett måste!

    Ha dé!/Kram

    2011-09-13 | 10:18:27
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: