Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Nu har Elvis "kastat ut" julen...

Kategori: Allmänt

...eller granen rättare sagt!
Det sägs ju, att en konstgjord gran inte barrar...
Kan tala om, att det gör den visst!
Ja, efter att Elvis har tagit den i besittning ett tag så tyckte jag riktigt synd om granen, men roligt hade han, det kan jag intyga!
Det är kallt idag, vi har dryga 15 minusgrader och Elvis tycker inte att det är så skönt ute tror jag, han har faktiskt uträttat sina behov på lådan för första gången sedan han hade tratt på huvudet och var tvungen att vara inne i somras.
Antar att det drar om rumpan om han ska sitta ute och göra behoven..
Vi har alltså mer eller mindre kastat ut julen idag, maken fick för sig att han skulle dammsuga på övervåningen och jag är ju inte den som säger nej, dum vore man ju då och det ena gav det andra liksom..
Själv har jag så ont i ryggen att det känns som om den vore av på mitten och jag kan ju känna mig liiiite irriterad att det var just idag som maken fick ett "ryck" för det finns inget "mellanläge" på honom utan som sagt, det ena ger det andra..
Nu hör det ju till saken, att maken tycker att han är så duktig så fort han gör något som har med hushållsarbete att göra och just idag är jag väl inte på så strålande humör eftersom jag har så förbaskat ont och det är ju faktiskt så, att vi har lite olika meningar om hur man städar...
Men, nu är det klart och det är ju skönt!
Eller klart...jag har inte bytt gardiner i köket ännu och jag låter adventsljusstakarna stå framme ett tag till, det är ju så mörkt och trist att det behövs lite ljus i fönsterna.
Ser fram emot kvällen och "Hinsehäxan" på tv 1, har läst boken av Lillemor Östlin och även det som skrivits om henne, tycker det är väldigt intressant och hoppas verkligen att de filmatiserat boken bra.
Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Paula i pörtet säger:

    Hej! Jag har också läst boken och ser fram emot filmen. Fast minst lika mycket längtar jag till Sveriges mästerkock. Typiskt så har jag börjat titta på serien på tvåan som nu går samtidigt. Men den går i repris på onsdag eftermiddag, så nu ska jag försöka komma ihåg att titta då, något som är mycket ovanligt i detta hus, teve på blanka eftermiddagen, det är det bara då det är sport!

    Kram

    2012-01-09 | 18:48:56
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • Tofflan säger:

    Här kastar jag ut julen lite pö om pö under veckan. Just i kväll är jag helt slut efter en tuff dag, men Hinsehäxan blir det här också.

    Kram!

    2012-01-09 | 19:11:38
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Paula:

    Jag hoppar över mästerkocken, retar bara upp mig på domarna, tycker inte om deras arroganta attityd..

    Jag tittar inte heller på tv dagtid, känns konstigt att göra det..

    Ha dé!/Kram

    2012-01-09 | 20:28:07
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • åsa säger:

    Tofflan:

    Förstår att du är slut, måste kännas som om du är "dränerad" antar jag..

    Ha dé!/Kram

    2012-01-09 | 20:48:08
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Ninni säger:

    Jodå, jag vet att plastgranar barrar. Våran plastgran barrar den med och den ser mer och mer bedrövlig ut för varje år nu sen Snoozen utsett den som sin egen. Även i år har han lagt sig i granen men inte lika högt upp som i fjol - då hade nog granen tippat av hans tyngd.

    Snoozen gick inte ut förrän vid 15-tiden idag. Undrar om han kör med nån sorts återvinning eftersom han kan hålla sig så länge?

    Här har vi alla julsaker kvar och de lär nog bli kvar åtminstone till helgen. Få se om jag kan få hjälp av min gubbe då. Gardinerna blir nog uppe några veckor till antar jag. Själv orkar jag inte så mycket nu och ligger x flera på dagarna. Men framåt kvällen blir jag något piggare så jag kanske borde vända på dygnen.

    Min gubbe tycker också att han gör stordåd då han gör nåt inne... "Men jag brukar väl diska" säger han om jag tycker att det är sällan han diskar. Då händer det väl att han diskar ca 1 - 2 gånger på två veckor... wow!

    Jag har inte läst Hinsehäxan men ska nog ta och göra det nu när jag sett miniserien.

    Ha det gôtt!

    Kram.

    2012-01-10 | 00:44:42
    Bloggadress: http://ninni1960.wordpress.com/
  • åsa säger:

    Ninni:

    Visst är det väl otroligt, hur duktiga karlarna anser sig vara så fort det handlar om hushållsarbete!

    Visserligen får man väl vara tacksam över att de kan hjälpa till, men det kan ju bli liiite tröttsamat och få höra hur jäkla bra de är..

    Ha dé!/Kram

    2012-01-10 | 15:46:27
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: