Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Snart är det Juni...

Kategori: Allmänt

...och det kommer inte att bli över 10 plusgrader imorgon!
Man ska ju inte bli förvånad, men..
Igår ringde yngsta dottern på morgonen och undrade om vi ville ha främmande av henne och Ture, ganska så dum fråga egentligen, självklart ville vi det!
Det blev en jättebra dag!
Han är väldigt verbal vår lilla Turebus och bestämd!
Han kan "peka med hela handen" och tala om hur saker och ting ska vara och jag blir så full i skratt åt den lille parveln.
Elvis, han gillar Ture, kommer gärna och stryker sig mot Tures korta ben och vill bli klappad, det är en väldig skillnad mot när han ser lilla prinsessan, då tvärnitar Elvis och springer åt motsatt håll, fort som bara attan!
Elvis ja...han har ätit dåligt ett tag och igår så förstod jag ju varför..
Skator! De har lite mer kött på benen än en liten sketen sparv och just skator är han en hejare på att fånga och äta upp vår Elvis!
Vet inte hur många lämningar jag fått kratta undan från tomten, men det blir ju billigt med kattmat i alla fall...
Maken, han har en "ledig dag" idag, men det hindrade ju inte honom från att gå upp före tuppen och promenera med sin kompis i en timme, medan jag ligger och bara myser i sängen med en bra bok, inte sjutton går jag upp så tidigt, dagen blir ju lång ändå...
Maken har klippt gräs och målat vindskivor åt ett gammalt par måndag och tisdag, i morgon och på fredag ska han jobba åt flyttfirman så nog har han att göra..
Han har ju en jäkla tur som är frisk!
Ja, det räcker ju med ett "kravel" i familjen...
Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Paula i pörtet säger:

    Hej, hihi, jag har nyss bloggat om vår marodör Astrid, men hon lämnar inga rester hon! Men det är klart, stora fjädrar från skator kanske inte hon skulle fixa heller! Ödlor verkar vi ha gott om på tomten, men jag har bara sett katterna leka med dem inte käka upp dem.

    Ja inte är det värmebölja, men jag trivs med att ha på mig en kofta så jag klagar inte, mycket piggare blir jag också då det inte är så tryckande varmt

    Kramen

    2012-05-30 | 13:12:36
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • åsa säger:

    Paula:

    Det är ganska långa fjädrar på skatorna så det är nog inget vidare att äta antar jag, men andra småfåglar är det inte så mycket kvar av..

    Inte gör det mig något att det är svalt, men jag tänker på alla blommande fruktträd och bärbuskar, vill ju inte att frosten ska härja vilt..

    Ha dé!/Kram

    2012-05-30 | 14:39:44
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Tofflan säger:

    Kan du inte beama ner Elvis till min gård? Skatorna lever f*n här!!! Bland annat ett triangeldrama som heter duga!..



    Kram!

    2012-05-30 | 15:34:48
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:

    Skickar Elvis med DHL pronto!

    Ha d´e!/Kram

    2012-05-30 | 21:20:34
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: