Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Västerås tur/retur...

Kategori: Allmänt

...blev det igår förmiddag..
Äldsta dottern och "personen" är på älgjakt nere i Jönåker (ligger nära Kolmården) och hon ringde mig igår morse..
"Mamma, kan du göra mig en jättetjänst"?
Jaaa....det ska jag väl kunna göra, sa jag..
"Vi glömde lägga ut nyckeln till dig och jag har googlat på kaniner och hur länge de klarar sig utan mat och vatten, det är inte länge det inte"!
Jaha, det var ju bara att sätta sig i bilen och åka, vi möttes upp i Västerås..
"Du är bäst" tyckte hon och javisst, det håller jag ju med om!
Åkte direkt till kaninerna och det var ju tur eftersom de knappt hade något vatten kvar, de dricker väldigt mycket tycker jag, men det kanske är normalt..
Kan ju inte förstå, vad man har kaniner till egentligen, men jag har ju svårt att förstå tjusningen med hamstar och marsvin också, fast jag är djurvän, det är jag!
"Personen" har skjutit en kviga förresten, det gjorde han tidigt i morse och det är ju jättebra, då har de (vi) kött till vintern!
Maken kom hem igår efter sin "fiskevecka" och han hade med sig några rökta sikar och en stor fin öring, den tror jag att jag ska göra iordning till middag, för Ture med föräldrar kommer förbi och äter lite på hemväg från stugan i västerdalarna, de ska dit och "göra vinter".
Vinter ja..
Tror inte att det dröjer så länge innan första snön kommer, det ska ju bli kallt för årstiden enligt SMHI, men å andra sidan så sa de för bara en vecka sedan att oktober skulle bli ovanligt varm..?!
Återstår att se..
Ha dé!/tant raffa
 

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Usch nej fy för kaniner som husdjur! Det är några som har här och vissa tider om året står dera "hem" nedanför mitt arbetsrumsfönster. Det luktar inte gott, precis... Men man ska ju inte plåga djuren och det var ju jättesnällt av dig att du åkte och gav de små liven vatten!!
    Kram!

    2012-10-14 | 08:15:42
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:
    Ja, visst var/är jag snäll!!
    Skämt åtsido...men alternativen var inte så många, gillar inte kaningryta...
    Ha dé!/Kram

    2012-10-14 | 09:34:12
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se

Kommentera inlägget här: