Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

"Brittsommar"...

Kategori: Allmänt

...har vi idag..
Det har varit ett underbart väder idag, solen har skinit från en mer eller mindre klarblå himmel och det har blåst minimalt!
Sa till maken att, det vore ju härligt om man hade kunnat ta sig ut i skogen och kollat lite efter svamp, men den skog som jag har varit i förut med mina kryckor, där har de avverkat och det ligger träd kors och tvärs, som ett stort plockepinn..
Vi har i alla fall varit ute och åkt en sväng och tittat på all färgprakt som det är nu, det är så vackert att man blir alldeles stum, man vet inte riktigt hur man ska ta till sig allt det vackra!
Det har varit en lugn helg, hade besök av Ture med föräldrar igår, de var hit till Falun för att sammanstråla hemma hos dotterns farföräldrar med flera på hennes fars sida och innan hemresa till Gävle så kom de hit en sväng.
De hade sån tur, att maten nästan var färdig och det serverades torskrygg, det var premiär för mig att tillreda och jag kan tala om, att det var gott!
Torsk är ju alltid torsk tänkte jag då jag inhandlade fisken, men det är så många som höjer just torskryggen till skyarna och nu förstår jag ju varför!
Mycket mer "köttigt" om man kan säga så om fisk, jag gjorde iordning den i ugnen med örter och grädde, blev sååå gott!
Kokt potatis och sallad till, mums!
Vi hade köpt en snickarlåda till Ture maken och jag, han gillar ju att vara med sin far och snickra och det finns ju riktigt bra snickarlådor till barn, stora prinsen Elliot hade en när han var liten och var med morfar och byggde loftet.
Nu fick Ture ett stort vedträ att spika i sina spikar som han fick av morfar och jädrar anåda va pricksäker han var!
Lika pricksäker som han är med boll, han har ett enormt bollsinne den lille och jag säger ju ingenting om att besöka honom utomlands där han kommer att bli proffs, antingen i hockey eller golf, jag tycker ju golf, för då slipper man dessa tråkiga ishallar....
Roligt med besök var det!
I fredags så träffade jag min allra bästa vän, vi hade några timmar på eftermiddagen som vi satt ute vid en sjö och pratade, det var en underbart vacker eftermiddag och vi pratade och pratade, det fanns/finns ju hur mycket som helst att prata om.
Vi pratade om just det jag skrev i mitt förra inlägg om vänskap och hon sa att, "vänskap, det är väl som du och jag, vi träffas och det kan vara flera månader mellan gångerna, men det känns som igår och så vet man att just du finns där för mig, alltid"!
Är så tacksam att jag har henne i mitt liv och jag vet, att hon kommer att vara det ända tills vi "lägger upp årorna" som min svärmor alltid sa..
Ha dé!/tant raffa
 
 

Kommentarer

  • Doris säger:

    Jag har också en sådan väninna, vi har känt varandra sedan vi var 6 år gamla.
    Följer ju med ditt skrivande på FB men nu ska jag läsa på lite här också för att få lite närmare titt på vad som hänt hos dig medans jag var i bloggpaus.
    Sköt om dig, kram

    2012-09-30 | 19:20:52
    Bloggadress: http://farmordoris.wordpress.com
  • åsa säger:

    Doris:
    Det är roligt att du blivit lite mer "aktiv" på din blogg, alltid kul att få följa med i ditt liv på Island.
    Ha dé!/Kram

    2012-10-01 | 08:45:00
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se
  • Ninni säger:

    Torskrygg har jag inte smakat men det verkade ju vara en höjdare. :-)
    Du är ju en flitig skribent så jag har massor att läsa igen här då jag ju varit dålig på att hälsa på mina bloggvänner liksom att skriva egna bloggar. Jag har inte tagit igen mig riktigt (psykiskt) sen sambon blev sjuk i våras och så späds det på med annat då och då och så blir bloggen och bloggvännerna lidande på det. Jag återkommer och läser igen då och då.
    Kramen.

    2012-10-01 | 22:47:54
    Bloggadress: http://ninni1960.wordpress.com/
  • åsa säger:

    Ninni:
    Ja, det var en höjdare, synd bara att det är ganska dyrt, men livet handlar ju om prioteringar..
    Flitig och flitig, det kan jag inte hålla med om, har inte så mycket att skriva om egentligen, men..
    Ni har haft "fullt upp" om man så säger..
    Ha dé!/Kram

    2012-10-02 | 18:05:22
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se
  • Tofflan säger:

    Å jag tittar på färgerna genom bilfönstret eller mina nya fönster hemma! Kommer inte ut pga av hälen, men den ska väl bli bättre...
    Kram!

    2012-10-02 | 18:50:55
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • Loka säger:

    Det finns relationer som är som du beskriver, vänskapen är så djupt rotad att det inte spelar någon roll om man träffas regelbundet eller att det går år mellan gångerna, det är äkta vänskap!

    Kram!

    2012-10-03 | 06:44:20
    Bloggadress: http://mellantidochrum.blogspot.se
  • åsa säger:

    Tofflan:
    Lider med dig och din onda häl, ett jäkla skit är det!
    Ha dé!/Kram

    2012-10-03 | 09:16:00
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se
  • åsa säger:

    Loka:
    Ja, visst är det så!
    Ha dé!/Kram

    2012-10-03 | 09:16:36
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se

Kommentera inlägget här: