Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Vildsvin...

Kategori: Allmänt

....fick vi stanna för idag!
Inte ett heller utan nio (9) stycken!
Vi skulle leta reda på ett ställe i skogen som det stod i Falu Kuriren om i morse, det är ett tyskt par som startat en gårdsbutik med lättare servering, lite soppa och hemgjort bröd och det tyckte vi lät så mysigt.
Sagt och gjort, vi styrde kosan mot Dala Floda och vek av in i skogen, inte sjutton hittade vi på stället enligt den beskrivning som var i tidningen utan vi åkte och åkte och åkte tills jag fick tvärnita!
Mitt på vägen, mitt i urskogen stod det alltså nio (9) vildsvin i tre generationer och tittade på oss!
En väldigt häftig känsla!
Jag hade ned sidorutan och jag hade kunnat klappa på dem, så nära var de och grymtade gjorde de för fullt!
Hade vi haft en bössa med, då vete sjutton...
Måste säga, att de tre minsta kultingarna var för söta, men det är ju alla djurbäbisar!
Vi bestämde oss för att fortsätta till Leksand genom skogen och där åt vi Thaibuffét på ett ställe där vi vet att de har bra mat och vi ska göra ytterligare försök att hitta den där gårdsbutiken, men sparar nog ett par månader, för alla vet ju, att efter Vasaloppet så kommer våren!
Ikväll ska jag ringa till Morris första ägare för han har inte hört av sig, vill veta hur gammal Morris är, vad han hette från början och hur länge han varit "strykarkatt", det är det enda som intresserar oss.
Morris är Morris och han är vår!
Ha dé!/tant raffa
 

Kommentarer

  • paula i pörtet säger:

    Hej, herrejöss var dom så många, och du hade inte kameran med? Mobilen, hade du inte kunnat ta kort med den? Gårdsbutik låter spännande, du måste berätta om ni hittar den och den är bra, härligt att hitta små pärlor ute på landet. Vi brukar ju åka till slakteriet i Dala-Järna o handla, underbar atmosfär där.
    Kram

    2013-01-08 | 20:36:50
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • åsa säger:

    Paula:
    Jodå, maken hade mobilen med och tog kort, men jag lägger ju inte ut bilder på bloggen...
    Ska tipsa om vi hittar igen gårdsbutiken, verkade mysigt med soppa tyckte vi och rysk skulle den vara också enligt reportaget i FK.
    Ha dé!/Kram

    2013-01-08 | 23:15:33
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se

Kommentera inlägget här: