Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Man lär sig nåt nytt....

Kategori: Allmänt

....varje dag...
 
Igår skulle jag skjutsa maken till flyget och det var sagt att han skulle flyga från Västerås flygplats.
Vi åkte i väldigt god tid eftersom jag inte gillar att köra i mörker, har dåligt mörkerseende.
Frågade maken efter 2-3 mil hur mycket biljetten kostade, var ju nyfiken eftersom de bokat på och av flera gånger i England sist han var där och maken kollade på biljetten, men där stod ingen summa, däremot stod det att han skulle flyga från Skavsta, som alltså ligger utanför Nyköping!!
Sååååå...helt plötsligt så hade vi inte så gott om tid, tvärtom!
 
Det var halt, svinhalt på vissa ställen och det var saltbilar ute så det var även väldigt skitigt!
Ja, skitigt på ren svenska!
Mörkt och jäkligt blev det ju också, flyget gick 18.00 och incheckning senast 17.30....fast bagaget skulle checkas in senast 17.20!
 
Maken, han var väldigt hängig eftersom han var så förkyld (ja, han var faktiskt det) så jag erbjöd mig att köra och för första gången någonsin så höll jag inte hastighetsbegränsningen då det var 100/110-väg!
Är alltid väldigt noga med det annars, finns ju en anledning till att det är begränsad hastighet..
Nej, då var det "plattan i mattan" som gällde (det var ju på stora vägar och inte halt) men maken hade bestämt sig för att ta boka om biljetten och ta in på hotell så jag tog det lugnt mellan Eskilstuna och Nyköping, eller..det gick inte att göra annat, svinhalt som sagt och det var otroligt mycket vilt efter vägarna och inga viltstängsel alls!
 
Vi kom fram till Skavsta 17.32......
För sent alltså!
 
Maken, han tog sitt bagage och älgade på in i terminalen och tänkte, "går det så går det" och det gick!
Jodå, det var för en gångs skull vänligt bemötande och serviceminden personal och de fixade på både make och stora trunken minsann!
Så nu har vi lärt oss maken och jag, att det första man ska göra när resan bokas av engelsmännen, det är att kolla varifrån avresan ska ske!
 
Jag vände bilen och åkte mot Falun igen...
Mellanlandade i Eskilstuna hos en syster för en fika och toalettbesök, var kissnödig så jag såg ubåtar!
Kunde ju inte stanna efter vägen heller, det var ju becksvart och jag är faktiskt mörkrädd och efter den vägen, mellan Nyköping och Eskilstuna finns det mycket vildsvin och dem har jag enorm respekt för!
 
Kom hem vid 23-tiden och jag var så trött i ögonen, tittade mig i spegeln och det såg ut som att ögonen blödde och idag har jag varit väldigt trött, det tar mer på en än man tror att köra i mörker.
 
Nu är maken i England och jag skulle tippa på att han är hemma igen i början på nästa vecka.
På måndag ska jag förmodligen få börja med stödstrumpa istället för hellindat ben, det har läkt ihop och ser riktigt fint ut och jag är så glad över det!
Får troligtvis sällskap till VC för Ture ska ha en dag med mormor.
Fadern ska hit till Falun via jobbet och då passar det ju bra att Ture får följa med och vara här hos mig och jag har pratat med sköterskan på VC och det var inga problem alls att han är med, det är ju inget öppet sår längre.
 
Idag har jag varit med vänner till IKEA och ätit julbord (igen) och det är helt klart prisvärt (129:- med Familykort) men det kunde vara lite varmare, det som ska vara varmt...
Mycket folk som vanligt, väldigt många pensionärer..
 
Nu ska jag och "tjatkatten" Morris gå en trappa upp och lägga oss, eller....han "tjatar" upp mig på övervåningen, sen sitter han med mig på toaletten tills jag är klar med mina bestyr, sen går han före mig in i sovrummet och väntar på att jag ska lägga mig och när jag gjort det, då går han en trappa ner igen!!
Så....god natt då!
 
Ha dé!/tant raffa
 
 
 
 

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Oj oj oj, vilken äventyrlig resa! Så skönt att du kunde stanna på vägen tillbaka - det är drygt och ansträngande att köra så där långt i mörker, dessutom. Koncentration till 200 procent.

    Jag är så glad att det går bra för dig och ditt sår!!!

    Kram!

    2014-12-11 | 20:07:06
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:
    Snacka om att vara hjärntrött då jag kom hem!
    Men, jag fixade det och jag klappade mig på axeln må du tro!
    Ja, äntligen har det läkt!
    Det har varit jobbigt, men nu kan det ju bara bli bättre...
    Ha dé!/Kram

    2014-12-11 | 23:14:13
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se
  • Bert säger:

    Hälsa maken, att han är en tyyyypisk resenär. Jag som jobbar i resebranschen har i 42 år varit mycket van vid att många kunder
    1) Inte lyssnar på vad man säger
    2) Inte läser sina bekräftelser

    Han är således helt frisk!

    ;-)

    2014-12-12 | 08:10:00
    Bloggadress: http://ogonblickinorr.blogspot.se
  • åsa säger:

    Bert:
    Maken har jobbat som resemontör sen -78 och varit tamejsjutton överallt, men se, det där med att kolla det mest "elementära" det är svårt ibland...
    Ha dé!

    2014-12-12 | 09:26:46
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se

Kommentera inlägget här: