Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Inte så dumt att bli 60...

Kategori: Allmänt

...trots allt!
 
Fyllde ju på lördagen och den första överraskningen var ett blombud som kom med en så vacker bukett från min bloggvän "Tofflan" i Uppsala!
Blev så rörd att hon tänkte på mig och att hon kostade på mig blommor med bud nu då hon är arbetslös och har en ansträngd ekonomi, blev varm ända in i hjärteroten!
 
Fick ju inget svar varken från maken eller döttrar om de visste om det skulle komma några från Eskilstuna, men det visade sig att vi blev 22 personer här till slut och det kom ju 3 till fast senare!
"Finns det hjärterum så finns det stjärterum" heter det ju och det stämmer!
 
Hade köpt smörgåstårtor och sa till maken att "vi kommer säkerligen få äta smörgåstårta till vi storknar", men se det behövde vi inte och mina döttrar har varit så snälla och goa och bakat bullar, biskvier, kakor och tårtor, jag har inte behövt oroa mig för någonting och det var ju bra eftersom jag verkligen varit handik(l)appad med min ischias.
Nu är den *peppar, peppar* på bättringsvägen, fick ju dundermedicin utskriven, en sån som man drömmer otroligt konstigt av, fast man sover liksom inte utan ligger i en form av "dvala" och jag är ju tacksam att det finns medikamenter, men jag vill inte gärna ta den...
 
Går ju och får såret på benet omlagt 2 ggr/veckan och det visar sig att svullnaden har minskat med 7,5 cm runt vaden och 4,5 cm runt foten, så visst ger det resultat fast det är drygt med lindat ben, det tycker jag!
Wilgot, han gillar inte att mormor har en sko och en toffel på sig ute, nej, det gillar han inte!
"Inte sån sko" säger han och försöker ta av mig toffeln, han är ganska noga med skodon den pojken, fast han skippade ju skor själv då han "rymde" ut..
 
Var förresten till vårdcentralen för omläggning igår och efter det hade jag en läkartid (har ju bytt VC) och läkaren, en 31-årig sympatisk, väldigt sympatisk kille, som lyssnade, inte bara på hjärta och lungor, han lyssnade på mig och vad jag hade att säga, det är då inte jag van med och jag är så nöjd med bytet.
En massa olika prover togs också och han kunde inte förstå, varför jag inte fått rätt medicin för sömnen?
"Du måste ju få sova, inte bara ett par tre timmar per natt, du måste få sova för att orka med att vara sjuk" så sa han och tänk, han har ju så rätt!
Ska bli intressant att testa medicinen och tänk om jag sover en hel natt!!
 
Ja, nu ska jag ta en raid nere i tvättstugan, har ju inte varit ner på drygt en vecka för den där förbaskade ischiasen (brant trappa ner dit) och tvätten försvinner ju inte av sig själv..
Maken kan ju också tvätta, men han jobbar hela dagarna och efter att ha haft "stegmätare" så visade det sig att han och kollegorna går omkring 2,5 mil om dagen och då bärandes på tunga saker hela tiden, så han skippar det där med gymet, spinningen och gåbandet för tillfället och han slipper även ta hand om tvätten!
Tilläggas ska kanske att "gubben" är 65,5 år!
 
Ha dé!/tant raffa
 

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Jag blev så glad att blommorna kom fram och jag hoppas att de var lika vackra som på bilden, annars...

    Roligt att du blev så uppvaktad, men jag förstår att det tar några dar att landa. Det var i alla fall skönt att få höra att din rygg är bättre och att benet och foten minskar i omfång. Nu kan det väl bara bli bättre?! För övrigt verkar du ha fått en jättefin doktor. Han påminner mig om doktor Anders som jag hade förut. Tyvärr har han slutat jobba som doktor, han var nog alldeles för bra för det, tror jag...

    Kram!

    2014-10-07 | 19:11:32
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:
    Blommorna är lika vackra fortfarande!
    Jadu, läkare som är bra, de får nog erbjudanden som de inte kan motstå tror jag, för alla bra försvinner ju..
    Är så glad över den positiva effekt behandlingen har haft och förhoppningsvis fortsätter att ha!
    Ha dé!/Kram

    2014-10-07 | 22:10:35
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se
  • Paula i pörtet säger:

    Nu då du passerat det magiska 60-strecket så kan vi hoppas att det blir en tvärtom-reaktion, dvs. att de mesta av krämporna hittar någon annans kropp att pina... Kul att höra att du är nöjd med vc-valet! Jag är mycket nöjd med privata Engelbrekt, men, min doktor måste ha fått hjärnsläpp för han skrev ut en artrosmedicin som absolut inte får ätas om man har förträngningar i ådror upp till hjärnan, precis det som jag lider av. Oops, har skrivit till dem och undrat, o låtit bli medicinen. Tur man är läskunnig..
    Kramen

    2014-10-09 | 09:51:58
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • åsa säger:

    Paula:
    Jag vet redan ett par "kandidater" som gärna får ta över mina krämpor, två som jag önskar skulle få känna på lite elände ;)
    Man måste vara uppmärksam på vad som skrivs ut och jag kan ju tycka att det var "klantigt" av din läkare...
    Ha dé!/Kram

    2014-10-10 | 16:36:30
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se

Kommentera inlägget här: